Vannak azok a bizonyos, igen csak ritka napok, amikor az embernek nincs semmi dolga. De tényleg. Semmi. Általában ilyenkor szoktak jönni azok a világmegváltó ötletek, mint például: most neki állok egy jó könyvnek vagy megnézem a kedvenc sorozatom összes részét, esetleg a na MOST elkezdek sportolni és egészséges életmódot élni érzés. Én az utóbbi egetrengető ötlettel ébredtem és éreztem, én leszek az új hipertrendifitneszgörl. Egészen addig, amíg kezembe nem vettem a telefonom és automatikusan ráneztem a Facebookra.

Kürtös kalács muffin bögrésen.

Itt még nem is lett volna gond, hiszen egy egyszerű mozdulattal tovább nézhettem volna, hogy hány ismerősömet jegyezték el vagy épp milyen menő helyen nyaralnak, de megcsodálhattam volna a ZARA vagy a Bershka próbafülkéiben készült remek szelfiket is. De nem. Kettőt koppintottam a telefonom kijelzőjére és megjelent a Rupáner konyha oldala. 

A blogon egy olyan kép fogadott a muffinokról, hogy még most is összefut a nyál a számban. A kedves szmájlikkal pedig azt az érzést keltette a recept, hogy ezt BÁRKI  megtudja csinálni. Akár én is, aki egy antikonyhatündér. 

Nos, akkor lássuk:

  • Nem tudok sütni/főzni
  • Szép idő van, kimehetnék futni
  • Imádom a kürtös kalácsot

Oké. 2:1 arányban megvan a logikus döntés. Irány a boltba megvenni a süti hozzávalóit. 

Hozzávalók 20 darab közepes méretű muffinhoz:

– 3 bögre fehér finomliszt (38 dkg)
– egy és negyed bögre kristálycukor (20 dkg)
– fél bögre étolaj (1,25 dl)
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– egy és egyharmad bögre tej (három és fél dl)

A tetejére:

– kb. 5 dkg vaj felolvasztva
+ vaníliás cukor, dióval, fahéjjal, vagy kakaóval elkevert cukor ízlés szerint

Miután felvettem a kényelmes, szürke mackónadrágomat neki is álltam, az akkorra már hatalmas lájk mennyiséget gyűjtő sütireceptnek. 
Azt kell mondjam, meglepődtem. Azon kívül, hogy a lehető legrosszabb muffin sütőpapír formát vettem meg, mivel kicsi volt és az első próbálkozáskor az összes tészta kifolyott belőle, nem volt semmi nehézség. Jó, a mikróban felrobantottam a vajat, de ez a legjobbakkal is megesik. 

És a végeredmény: 41 kicsi, csinoska, iszonyat finom muffin, aminek nincs annyira intenzív kürtös kalács íze, de kit érdekel? Én csináltam. 

Akiknek szintén nagyobb kedvük támad nassolni, ahelyett hogy életmódot váltanának, itt az oldal és a könnyen elkészíthető recept:
http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/2017/09/23/kurtos-kalacs-muffinok-bogresen/

SK.