Sziasztok, Rozi vagyok. Néha napján Rozália, de ha csámpás Rozinak csúfolsz sem sértődök meg. Igazából örülök, ha hozzám szólsz. 

kutya remény boldog allatsprint

12. kutyaévemet taposom, de igazán élni csak pár hónapja kezdtem el. De nem az én hibámból, esküszöm. Fogságban voltam. A "gazdám" úgy gondolta, hogy én csak szaporításra leszek jó neki, nevem sem volt. Nem tudom, hogy hány kiskutyát hozhattam a világra, de az az ember, aki nekem a mindenem lehetett volna, nagyon megszedte magát a kölykeim után kapott pénzből. Viszont nem rám költötte, egy jutalom falatot sem kaptam. Talán azt sem tudtam mi az. De hova gondolok? Se chip nem volt bennem és oltást sem kaptam soha. A kutyakozmetikusról pedig nem is olyan rég hallottam először.
Egy olyan ember mellett éltem, aki csak a hasznot látta bennem, ha a szemembe nézett. Ha egyáltalán valaha belenézett. A lakhelyem egy ketrec volt, így nem sokat láttam az izgalmas szagokkal és más kutyákkal teli külvilágból. 

Aztán elérkezett az a pillanat az életemben, amikor már nem tudtam több kiskutyát, erre a számomra borzalmasnak tűnő világra hozni. Aki eddig a tulajdonának tartott úgy döntött, hogy nem etet többet, hiszen nem érdemlem meg. Nem elég, hogy soha nem simogatta meg senki a buksim, de már ételt sem dobott be a ketrecembe. 12 évesen 40dkg-ra fogytam. 

Éheztem, féltem és nem értettem, miért érdemlem én ezt.

kutya remény boldog allatsprint

Aztán csoda történt. Elvettek ettől a rossz embertől és egy kozmetikushoz vittek, hogy rendbe rakjon és szépen kerülhessek be az állatmenhelyre, hátha valakinek megtetszek. 
Nem akartak elkeseríteni, hogy nincs sok esélyem a szép életre, hiszen a csontjaim eldeformálódtak, lett egy daganatom, szürkehályog alakult ki a szememben, öreg vagyok és nem úgy nézek ki, ahogy eredetileg a fajtámhoz híven kellene.  

Később viszont belépett a kozmetika ajtaján az én védőangyalom. Azt mondta kellek neki. Csúnyácskán, öregecskén, de tele élni akarással. Lett egy GAZDÁM. Lett egy családom. 

kutya remény boldog allatsprint

Ma már kapok enni és abba sem akarom hagyni a finom falatokat. Ma már aludhatok az ágyba. Képzeljétek, ma már tudom mi az a simogatás és mi az a szeretet. Van 2 testvérem is, akik vigyáznak rám és megmutatják milyen játszani és szaglászni. 
Képzeljétek, elkezdtem élni és tudom milyen érzés boldognak lenni. 

SK.