A férfiak értetlenül állnak a műköröm fontosságának kérdése előtt. Miért olyan nehéz kiválasztani a színt? Egyáltalán mióta létezik a rózsaszínnek ennyi árnyalata? Mind ezek mellett mégis, hogy tudunk bármit csinálni a karmainkkal? De talán a leggyakrabban felmerülő kérdésük, mi tart ezen ennyi ideig? Mert, ha egy nő műkörmöt csináltat, akkor ez az idő nem tíz perc, de nem is húsz. Egyezzük meg barátságosan két órában, de ebben az esetben, csak egy egyszerűbb csoda születik. Viszont, ahogy a mondás is tartja: egy nő gyakorlatilag tehetetlen, amíg szárad a körömlakkja. 
Fordított esetben mi nem idegeskedhetünk, hogy inkább egy csomó férfit néznek, akik labdát kergetnek, 90 percen keresztül, minthogy ránk figyelnének és a napunk izgalmas történéseiről kérdezgetnének. 

 

Háromhetente, úgy átlagosan 6000 Ft-ért nem csak új műkörmünk lesz, hanem a lelkünket is megkönnyíthetjük, hiszen a műkörmösök a nők pszichológusai. Tehát, ha egy pasi azon kezd el hepciáskodni, hogy miért töltünk ott több órát, csak üljünk le vele szembe és kezdjük el beszélni. Mondjuk két és fél órát. Női dolgokról. Folyamatosan. Legyen az például a kupon napokon ért sérelmünk vagy a legjobb barátnőnk új pasija, esetleg az a csodaszép magassarkú, ami pont nem volt a méretünkben, de jól ment volna a tegnap vett blézerünkhöz. Elég sanszos, hogy soha többet nem lesz vita tárgya a havi egyszer különtöltött délután.

Egy nőt tökéletesen tükröz a körme. A 10 ujján a személyisége minden apró részlete megcsillan. Sokszor szó szerint, hiszen nincs is jobb a csillogós körömlakknál vagy a kis kövecskéknél. De milyen is lehet egy köröm? Az is egyfajta önkifejezés, ha nincs valakinek semmi az ujján. Sokan az egyszerűbb gél lakkot preferáljak. Szerencsére ennek a megoldásnak is megannyi változata van, mint színben, mint díszítésben. Van a harmadik típus, ami az épített műköröm. Ez lehet porcelán vagy zselé. Lehet hegyes, lekerekített, kocka és igazából a listát soha nem lehet befejezni, hiszen a formának is csak a körmös és a viselője szab határt. Ugye milyen izgalmas?  És akkor még nem beszéltünk a díszítéséről.


Ne felejtsük el, hogy a nők, még saját magukat sem értik meg, de egy jó köröm rögtön tökéletes beszélgetés indítás lehet. Ez egy olyan feminin terület, mikor a legkülönbözőbb stílusok is elismerik a másikat. ”Én nem hordanám, de nagyon szép.” Ezt hallván még a legellenszenvesebb hölgyemény szemét sem akarnánk kikaparni. Többnyire.

 Viszont minden jónak megvan az árnyoldala. Mi a legrosszabb, ami történhet? Letörik. Ez pont ugyanannyira fáj lelkileg, mint fizikailag. A tökéletes megjelenésünkön csorba esett. Ilyenkor biztos, hogy pont valakivel kezet kell fogni és igen, biztos, hogy észreveszi. Totál kellemetlen. És még vérzik is. Csak egy dolgot lehet tenni, imádkozunk. Imádkozunk, hogy felvegye a körmösünk a telefont és az a csodálatos teremtés, akit olyan nagyon szeretünk, azt mondja: ” Pont van egy fél órám, gyere és megcsinálom.” A legszebb mondat, ami elhangozhat.

Tehát, ha azt vesszük, az egész műköröm procedúra bonyolultabb és összetettebb annál, mint ahogy sokan gondolják azt. Remélem, akik ezt elolvassák, kicsit jobban rálátnak ezentúl a műkörmösök helyzetére. Hiszen, legyen egy nő vad lázadó, esetleg visszafogott, kifinomult a körmei a stíluskifejezésének a legmegfelelőbb eszközei, minden egyes ecsetvonás a személyiségének a megvalósítása. A műkörmösök művészek, hiszen önbizalmat és csodálatos műremeket varázsolnak nekünk. Épp úgy, mint egy festő és az ő festményei.

SK.